OM SKÖNA FÖTTER

Trygghet

Sköna Fötter startades 2003 av Cecilia Dahlqvist och har sedan dess varit en trygg punkt för många.


Cecilia är utbildad som medicinsk fotvårdsspecialist på Axelssons i Malmö. Axelssons är ledande inom utbilning och startades redan 1963. Med åren har institutet följt med i omvärldens utveckling i sina utbildningar. 

 

Presentkort

Presentkort är en uppskattad gåva för många. Du kan köpa presentkort på valfritt belopp eller på speciell behandling som du vill ge bort. 

Fransar & bryn

För dig som vill framhäva dina fransar ytterligare och ge ansiktet en inramning med färgade och formade ögonbryn.

Medicinsk fotvård

En njutningsfull behandling där jag ger ett uppmjukande fotbad, klippning och slipning av naglarna, avlägsning av förhårdnader, eventuella liktornar, nageltrång och behandlingen avslutas med en skön fotmassage. Vid önskemål lackar vi naglarna i färg som du själv väljer. 

Vaxning

Vaxning tar med håret från roten istället för att skära av håren på mitten som vid till exempel rakning, vilket gör att håren faktiskt kan bli färre eller avsmalna med tiden. Detta beror på att det med tiden bildas små ärr i hårsäcken så att nytt hår inte kan växa ut där.

Skillnaden mellan pedikyr och medicinsk fotvård?

– Pedikyr är en form av njutningsfull behandling som utförs av hudterapeuter där man fokuserar på att det ska vara skönt och det fina, berättar legitimerade fotvårdsspecialisten Cecilia Dahlqvist.


Medicinsk fotvård är en momsfri fotvårdsbehandling, där jobbar man förebyggande, underhållande och med akuta fall. En fotterapeut behandlar bland annat vårtor, svamp och förhårdnader.

Jag jobbar med artikulering som handlar om töjning av stela tår, fotleder samt fot – och underbensmassage.


En person som har medicinsk fotvårdsutbildning får behandla personer som tex har diabetes och andra sjukdomar.